Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu kan skolmaten få betyg
  • Vilket betyg får maten på din skola? Det kan både elever och skolpersonal ta reda på via webben, skriver TT.

    Nu finns det risk för betygshets också bland skolmåltidspersonalen.

    Om det varje dag finns två maträtter att välja mellan plus ett vegetariskt alternativ som alla kan välja, blir det många plus i kanten. Öppnar skolmatsalen före klockan elva sänker det däremot skolans matbetyg.

    Andra saker som påverkar betyget är bland annat variationsrikedomen på salladsbordet, salladsdressingens fetthalt och vilka drycker som erbjuds.

    Livsmedelsverket öppnar den nya tjänsten på sin hemsida som ett led i arbetet för bättre skolmat. Elever och skolpersonal är välkomna att medverka i bedömningen och även förskolor kan få sin mat betygsatt, enligt TT. Initiativet är i samarbete med intresseorganisationen Skolmatens vänner.

    – När det gäller förskolebarn står maten för 65-70 procent av barnens närings- och energiintag om barnen äter frukost, lunch och mellanmål på förskolan. Därför är det viktigt att maten är av hög kvalitet, säger nutritionist Åsa Brugård Konde vid Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

    Mina barns skola var helt under isen för något år sedan. Till stor del bestod den av hackat och hopklistrade köttrester under olika artistnamn, som kebabburgare eller chicken nuggets. Mat som jag aldrig skulle drömma om att servera hemma.

    Tack ockj lov har det blivit bättre. Numera kan ungarna till och mede få helt kött, eller fisk serverat. Men två rätter att välja på, det tillhör ännu drömmarna här i Stockholm.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 11:33

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.