Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lågt förtroende för bankerna
 • Med anledning av den globala finanskrisen har Medieakademien och TNS Gallup tagit reda på hur svenskarnas förtroende för samhällets institutioner förändrats under de senaste månaderna, berättar SvD.

  Resultatet visar på att förtroendet för riksdag, regering och EU-kommission är näst intill oförändrat.

  Men i den senare delen av undersökningen, alltså i början på november, mättes för första gången förtroendet för svenska banker – och resultatet blev lågt, mycket lägre än för till exempel riksdag och regering.

  I dagsläget är förtroendet för bankvärlden att jämföra med svenskars förtroende för SAS, svenska kyrkan, facket eller dagspressen.

  Fondförvaltarna för vilka misstron är störst, är enligt undersökningen mindre förtroendeingivande än Aftonbladet.

  – Bankerna ligger klart lågt. Man kan säga att de är nere i samma källare som Ericsson var efter att it-bubblan sprack 1998, säger Lennart Weibull, professor i massmedieforskning vid Göteborgs universitet, skriver tidningen.

  Knappast förvånande, med tanke på den senaste tidens turbulens och ränteskandalen. Om förtroendet för Aftonbladet är större, har de en lång väg att vandra.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:12

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.