Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fynda under krisen
 • Kristider innebär inte bara elände. För den som har pengar går det att göra fynd när försäljarna står med osålda varor. Här är några områden med konjunktursrea, tipsar DN.

  Båtbranschen har fått det kärvare när hushållen är oroliga för ekonomin.

  – Båttillverkarna sitter på stora lager som de måste bli av med, säger Paul Bogadir, chefredaktör för tidningen Vi båtägare.

  Prisnedgången på bostäder fortsätter. Mest faller priserna på bostadsrätter. På prisjämförelsesajten Booli bjuds de billigaste lägenheterna i Stockholms innerstad ut för 25.000 kronor per kvadratmeter.

  Enligt Eddy Löjdkvist, mäklare hos Svensk fastighetsförmedling, ska den som letar efter fyndpriser leta efter bostäder som inte säljs vid första försöket.

  David Larsson på IT-research tipsar om att priset på datorer och platt-tvapparater är lågt för tillfället.

  – För en 40 tums full-HD-tv har priset nästan halverats mot i fjol den här tiden, säger David Larsson.

  Den som vill köpa en begagnad bil har goda möjligheter att pressa priset. Allt om motor har gjort en genomgång av priserna och har sammanställt en topplista över modellerna som tappat mest i värde.

  Svenskarna beställer färre semesterresor i de oroliga tiderna. De tre största charterbolagen drar ned kapaciteten inför nästa sommar. Men innan det har slagit igenom finns det en viss överkapacitet som troligtvis kommer att behöva reas ut, enligt DN.

  Utan att ha undersökt saken skulle jag faktiskt gissa att det går att få ett bra pris på olika hantverkstjänster. Även där håller nog många igen. Dessutom vågar jag mig på att gissa att det blir fyndläge i årets julrea. De flesta butiker beställde nog sina julvaror innan krisen slagit till på allvar.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:26

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.