Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jultomtens varumärke mycket värt
 • Varumärken 16.12.2008

  Den kommersiellt stöpte jultomten är en stor hjälte bland många barn i världen. Den skäggprydde och rultige figuren är dessutom värd sin vikt i guld, och mer därtill, läser jag i en kul artikel i HD.

  – Jag tror att han är jäkligt dyr och för varje år ökar han sitt kommersiella värde. Men det går inte att sätta ett pris på tomtens varumärke, det vore lite förmätet, säger Anna Klingspor, varumärkesexpert på kommunikationsbyrån Differ i Stockholm, som menar att varumärket jultomten till och med är starkare än Jesus. I alla fall i dagens samhälle.

  – Tomten har en oerhört stor dragningskraft över hela världen. Han delar ut fler presenter än Jesus och läser färre bibelcitat.

  Ingen äger upphovsrätt till jultomten, utan det är godtyckligt upp till betraktaren att bedöma privata intressens exponering av den rödklädda glädjespridaren. Det är också fritt fram för var och en att avbilda tomten efter eget tycke och smak.

  -Röda sadomasochistiska kläder är väl knappast att föredra, haha. Tomten är en folkkär person och många skulle ha åsikter om han dressas på ett opassande sätt, säger varumärkesexperten till HD.

  Jag måste erkänna att jag aldrig ägnat saken en tanke.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:44

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.