Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » För lite i mejeriernas förpackningar
 • Tre av fyra mejerier följer inte märkningsreglerna. Förpackningar innehåller för lite och producenterna struntar i att kontrollera om de följer reglerna, aslöjar ATL och avslöjandet följs upp av både GP och SvD.

  Livsmedelsverket inspekterade under förra året 39 av landets största mejerier, ysterier, ostbitningsanläggningar och glasstillverkare. Bland det som undersökts är förpackningar med mjölk, yoghurt, smör och ost. Såväl konsument- som storhushållsprodukter granskades. Vid 29 anläggningar upptäckte verket att företagen inte följde märkningsbestämmelserna.

  Milko i Östersund hade för lite messmör i tuberna. I företagets 20-liters storhushållsförpackningar var det mindre mjölk än vad som angavs. Falköpings mejeri fyllde inte tillräckligt med lättmjölk i 1,5 litersförpackningarna. Arla Foods i Göteborg tog betalt för 20 liter mjölk. Men i själva verket var det mindre i storhållsförpackningarna, skriver ATL.

  – Vi ser allvarligt på fel på märkningsuppgifter. Den information som kunden får ska vara korrekt, säger Åsa Eneroth, statsinspektör vid enheten för inspektion vid Livsmedelsverket till tidningen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:53

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.