Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Liten konsumentorganisation krigar mot lättprodukter i skolan
  • Den lilla konsumentorganisationen Sveriges Konsumenter i Samverkan (SKIS), som drivs av eldsjälen Bengt Ingerstam, driver en kampanj mot lättmargarin och lättmjölken i skolorna.

    ”Lättmargarin kan inte vara lämpligt för barn som behöver energi för skolarbetet, med massor av vatten uppblandat i margarinet. Man blir inte fet av fett, men se hur utvecklingen är sedan fettskräcken spreds, det blev en explosion av feta, överviktiga och diabetes, långt ner i åldrarna. Trots detta kan man tvinga våra barn att äta ”lättmargarin” och dricka ”lättmjölk”. Vilket gigantiskt hälsoexperiment från en myndighets sida! Men vem tar ansvaret om de har fel?” motiverar organisationen sin kampanj.

    Kampanjen drivs som en namninsamling, som enligt deras egen uppgift passerat 1 000 underskrifter. Dessutom har de skrivit ett öppet brev till LRF-ordföranden Lars-Göran Petersson.

    Själv ställer jag mig tveksam, när det gäller mjölken. Barn i skolåldern behöver inte fullfet mjölk, mina barn dricker mellanmjölk hemma.

    Jag tror att jag skrivit om det tidigare – jag använder inte lättprodukter. Det beror snarast på att de inte är fullgoda ersättningar, och ofta innehåller en massa konstiga tillsatser. Produkter som läsk behöver man dessutom inte konsumera, det sker ytterst sällan hos oss.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:51

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.