Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kritik mot IKEAs etik
 • Ikea får ris, Hennes & Mauritz rosas i en norsk etikundersökning, enligt en TT-artikel. Det handlar om kläder och textilier. Branschen använder fortfarande alltför mycket miljögifter, godtar barnarbete och olidliga arbetsförhållanden, heter det i rapporten.

  Ikea kritiseras för att medvetet avstå från att köpa in miljömärkta produkter och för att ställa oklara miljökrav på sina leverantörer. Ikea har inte heller tillräcklig kontroll av att djur som används till Ikeas produkter har det bra, skriver norska tidningen Vårt land.

  HM får i stället beröm för att snabbt ha infört djurskyddsregler och för att företaget haft som mål att öka andelen ekologiskt odlad bomull i produktionen, skriver TT.

  Jag har alltid inbillat mig att IKEA försökte hålla etikfanan högt. Men när de medvetet avstå från att köpa miljömärkta produkter, då solkar de samma fana. Pris går tydligen före etik!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:30

 • En Kommentar

  • Jasmine skriver:

   Vi som handlar måste ställa högre krav! Det är skittråkigt att IKEA inte följer sin egen miljöpolicy. IKEA som är så stor i världen borde ta en rejäl funderare på hur de ska göra det bästa för miljön!Bara för att IKEA har billiga prylar behöver inte miljön få ett kok stryk. Köper man billigt köper man dyrt.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.