Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många kan förbättra pensionen
  • Pension 04.02.2009

    Närmare en kvarts miljon svenskar har tusenlappar att tjäna på att göra ett nytt pensionsval, visar nya siffror enligt DN.

    För ett och ett halvt år sedan gjorde arbetsgivarna och fackförbunden en ny upphandling av bolag som förvaltar pensionerna för privatanställda tjänstemän.

    I de nya avtalen pressades avgifterna kraftigt, i snitt med 65 procent.

    De nya avgifterna gäller automatiskt för tjänstemän födda 1979 eller senare. Men alla andra måste göra ett nytt val för att få ta del av de lägre avgifterna.

    Hittills har bara 153.000 tjänstemän gjort det. Det visar nya siffror som Collectum, som administrerar pensionsvalen, tagit fram för DN Ekonomis räkning.

    – Vi hoppas att ännu fler gör ett omval. Det finns mycket att tjäna på de lägre avgifterna, säger Jenny Jeppsson, informationschef på Collectum till DN.

    Förvaltningen av tjänstepensionen gäller de motsvarande 2 procent av lönen som arbetsgivaren varje år sätter av till ITPK, en kompletterande ålderspension.

    Om du tror att du är berörd, kontakta ditt fackförbund.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:56

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.