Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya ROT-avdraget går fortfarande inte att söka
 • Det nya rot-avdraget gäller sedan början av december förra året. Men än så länge är det omöjligt att söka. Det finns ingen blankett, läser jag i Riksdag & Departement.

  – Vår skatteupplysning är totalt nedringd av folk som undrar vad som gäller. Och det är svårt för oss att säga vad som ska gälla innan regeringen ens har sagt det, säger Erik Boman, pressekreterare på Skatteverket.

  Det nya rot-avdraget för reparationer, underhåll samt om- och tillbyggnad av bostadsrätter och villor trädde i kraft den 8 december förra året. Regeringen sade när nyheten presenterades att det nya avdraget skattemässigt ska vara en del av det som i dagligt tal kallas hushållsnära tjänster. Det är rört till det får många.

  På Skatteverkets hemsida finns blanketten ”Skattereduktion för hushållsarbete” som man kan tro är rätt blankett att använda när man söker avdraget. Men det är det inte, och det finns ingen annan som passar det nya rot-avdraget heller.

  Den som fått hjärtat i halsgropen efter att ha läst på Skatteverkets hemsida att skattereduktionen skulle ha sökts senast den 1 februari för att man ska få skattepengarna till midsommar kan andas ut. Det datumet gäller de hushållstjänster som fanns sedan tidigare, som städning, gräs- och häckklippning, snöröjning och barnpassning.

  Och de gäller bara för dem som deklarerar elektroniskt. Övriga har tiden fram till den 4 maj på sig att lämna in ansökan, skriver R&D.

  Uppdatering: Nu har även Sudsvenskan en artikel om problemen med ROT-avdraget.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:11

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.