Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svag krona ger höjda systempriser
 • Det kommer att bli kraftiga höjningar när Systembolaget presenterar sin nya prislista den 1:a april. Kronans försvagning har gjort både vin och sprit blivit dyrare, säger Systembolagets informationschef Lennart Agén till Ekot.

  – Vi pratar allt i från någon krona upp till 10-15 kronor. Det är beroende av vilken produkt det är. Men det rör sig mellan 5 och 10 procent.

  Systembolaget ser över sina priser två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Och sedan i september har dollarn blivit 35 procent dyrare och euron kostar 20 procent mer.

  Men importörerna är inte nöjda med de höjningar som träder i kraft när Systembolagets nya prislista kommer om drygt en månad. Systembolaget har inte tagit hänsyn till den allra senaste tidens kraftiga kronförsvagning, säger Erika Nylander på Sprit- och vinleverantörsföreningen till Ekot.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:21

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.