Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svarta listan rekordlång
 • Allmänt 27.02.2009

  Antalet företag på tidningen Råd och Röns svarta lista är högre än någonsin, berättar SvD och GP. På bara ett år har siffran stigit från 90 till 123 – och sämst på att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid en tvist är företag inom bostadsbranschen. Även flygbranschen utmärker sig.

  Två gånger om året uppdateras tidningen Råd och Röns så kallade svarta lista med alla företag som struntar i ARN:s rekommendationer. Detta sker i februari och augusti.

  Svarta listan uppdaterades för några dagar sedan och i dag står 123 företag med på den, vilket är 33 fler än för ett år sedan. Listan är uppdelad i nio branscher samt en allmän avdelning. Värst är bostadsbranschen med 34 företag där bland annat hantverkare ingår, tätt följt av motor med 31 företag och resor med 22, uppger Göteborgs-Posten.

  – Det finns ingen särskild företeelse som har påverkat ökningen, mer än att det har varit allmänt goda tider och folk har kunnat köpa saker och renovera sina hem. Om marknaden ökar så ökar vanligtvis också risken för tvister, säger Lotty Nordling, ordförande för Allmänna reklamationsnämnden. Hon tillägger att ökningen tycks ha avstannat.

  Hon vill inte peka ut några företag som anmäls oftare än andra.

  – Vi kan dock konstatera att vissa utländska flygbolag som inte följt våra rekommendationer.

  Reseföretaget Ryanair har flera gånger placerat sig på svarta listan – och gör det också den här gången. Även flygbolagen Icelandair, Spaniar, Lufthansa och Alitalia finns med på listan.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.