Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lightprodukter ratas – ger smörbrist
  • Svenskarna vill ha feta, naturliga varor på sina köksbord. Borta är talet om lightprodukter; nu är det smör och grädde som gäller, läser jag i DN.

    Problemet är bara att industrin inte hänger med.

    – Just nu råder en stor brist på grädde hos oss. Vi tror att den ökade efterfrågan hänger samman med experternas förändrade kostråd. Folk vill att det ska vara så kort mellan ko och bord som det bara går, säger Manuel Ferrer, informationsansvarig för Milko.

    Ökningen började redan 2007 och har sedan dess fortsatt i allt snabbare takt. Nu har det gått så långt att Milko talar om ”akut gräddbrist”.

    – Smör finns, det är inte så att svenskarna mumsar smör till melodifestivalen. Men i vissa butiker gapar hyllorna tomma, säger Manuel Ferrer till DN.

    I vårt hem förekommer inga lightprodukter, av flera skäl. Dels kan man inte använda dem i matlagningen, dels smakar de i allmänhet konstigt. En lättmajonnäs ger bara en mystisk hinna i munnen. Har du någon gång gjort ett besök i en margarinfabrik? Det har jag gjort, och efter det använder jag inte margarin, varken i matlagning eller på smörgås. Något mer konstgjort får man leta efter, jag vägrar äta smörgåsvaselin!

    Är man bekymrad över sitt kaloriintag är det en bättre strategi att minska på mängderna än att äta lightprodukter. Det går faktiskt att göra en god sås utan grädde, eller gräddsurrogat!

    Å andra sidan ska man inte spotta på alla lightprodukter. Vissa, som korv eller leverpastej, häller än bättre kvalitet som ”light”.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 15:29

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.