Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regler för nya ROT-avdraget spikade
  • Nybyggda hus får ingen skatterabatt för om- och tillbyggnader. Och de som borrar för bergvärme riskerar att bli besvikna, enligt de nya reglerna för rot-avdraget, skriver DN. Även TT har en artikel om reglerna.

    En stor skillnad mot tidigare perioder med rot-avdrag är att man inte får skattereduktion för om- och tillbyggnader på nybyggda hus. Gränsen går vid fem år.

    Reparationer på nybyggda hus får man dock göra skatteavdrag för. Ytterligare en förändring mot tidigare rot-perioder är att skatterabatten inte omfattar nybyggen på tomten – som fristående garage eller friggebodar. Om garaget är hopbyggt med boningshuset går det dock bra att få rabatten.

    För alla dem som installerat eller planerar att installera bergvärme kan de nya reglerna komma som en chock. Trots kritiska remissinstanser är det bara arbetskostnader som ger rätt till skatterabatt vid markarbeten som bergvärmeborrning, dränering eller brunnsborrning, skriver DN.

    Det gäller också att komma ihåg att ROT räknas som hushållsnära tjänst, och ingår i de beloppsgränser som gäller där.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:29

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.