Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » SEB backar men AMF delar ut
  • Allmänt 14.03.2009

    Efter de senaste dagarnas massiva kritik backar nu ledningen och styrelsen i SEB. Det blir inga höjda chefslöner i banken, berättar flera tidningar nu. Det enda möjliga, men skadan är redan skedd. Ledning och styrelse har visat ett sällsynt dåligt omdöme och frågan är om det dåliga omdömet bara gäller chefslöner.

    Samtidigt avslöjar DI en ny bonusskandal, och DN följer efter med en egen artikel.

    Drygt två miljoner kunder hos fackens och arbetsgivarnas pensionsbolag AMF får sänkta pensioner och återtag av pensionskapitalet på totalt 17 miljarder kronor i år. Men ledningsgruppen i bolaget får dela på 17 miljoner kronor i bonus, lyder DN:s ingress.

    Det verkar inte handla om något annat än girighet och dåligt omdöme. Dessutom, näringslivet har alltid hävdat att bonusar är kopplade till goda prestationer. Men det verkar allt mer vara fråga om extra lön. Bonuskulturen måste bort!

    Uppdatering: Jag hör just på Ekot att de högsta AMF-direktörerna avstår från sin bonus. Dessutom pudlar SEB-vd Annika Falkengren för fullt, både i Ekot och i Ekot och i DN, SvD och andra tidningar.

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:29

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.