Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Strumpbyxor – billigast bäst i test
  • Det slår mig hur många gånger jag har skrivit det – billigast bäst. Bu får jag skriva det än en gång, men den här gången gäller det strumpbyxor.

    En nylonstrumpbyxa behöver inte kosta mer än en femtiolapp, skriver Testfakta och testet publiceras även i Sydsvenskan. Men plagget är känt för att gå sönder snabbt och under ett år kan det lätt bli många femtiolappar. Testfakta gav textillaboratoriet Swerea IVF i Mölndal i uppdrag att testa slitstyrka och hållbarhet hos nio av marknadens vanligaste fabrikat. Grovleken på strumporna var 40 denier. Skillnaderna i kvalitet visade sig vara stora.

    Klart bäst slitagestyrka hade testets billigaste strumpa från Hennes & Mauritz. Sämst resultat fick Twilfit och OroBlue.

    Förmågan till töjbarhet och elasticitet är också viktiga egenskaper hos en strumpbyxa, som kan kompensera ett svagare material.

    När detta testades stack strumpan från H&M ut positivt med mycket hög töjbarhet.

    Ett annat mått på kvalitet är om en strumpbyxa klarar sig från att noppa och ludda mycket.

    H&M var bland de sämre. Men de höga betygen i övriga moment gjorde ändå att denna strumpa koras till bäst i test. Sist i testet hamnade de två dyraste strumpbyxorna.

    Testfakta har en tabell som sammanfattar resultaten

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 14:50

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.