Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fulmärkt hjortkött
  • ”Lättlagat från fjäll och skog ” står det på paketet med viltmästarskav. Men innehållet är till 100 procent hjortkött från Nya Zeeland, avslöjar GP.

    Företaget Polarica, med säte i Haparanda, har profilerat sig på att erbjuda mat från ”orörd natur”. På sin hemsida skriver företaget att det vill försäkra sig om ”att våra kunder får det bästa Nordkalottens skafferi har att erbjuda. Här i Haparanda finns mycket vilt bokstavligen runt knuten på vår egen bakgård, bland annat ren och viltfågel, älg, svamp och bär.”

    Men en uppmärksam läsare reagerade när hon köpte företagets viltmästarskav. På förpackningens baksida finns en bild på ett fjäll men strax under konstateras att köttet är från andra sidan jordklotet.

    – Det är tyvärr inte den enda reaktion vi har fått kring detta. Det är en olycklig formulering och jag har full förståelse för att man kan tolka det som att det är kött från Sverige. Det har inte varit vår avsikt att vilseleda konsumenterna. Vi har därför rannsakat oss själva och tagit ett beslut om att ändra på förpackningarna. Ord som ”fjäll” tas bort och en Nya Zeeland-logotype skall finnas, säger Polaricas vd Tommy Innala till GP.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:55

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.