Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » När skam går på torra land i Täby
 • Det finns få saker som gör mig som gör mig så upprörd som när man slår på de redan svaga. Nu kommer ett nytt fall från Fredrik Reinfeldts egen hemkommun, Täby.

  Där får de fattiga klara sig med tjugo tänder, har socialnämnden beslutat. Normalt sett har en vuxen person mellan 28 och 32 tänder, beroende på om de så kallade visdomständerna växt ut. Men i Täby får man inte bidrag för att rädda kindtänderna.

  – Går man på bistånd kan man inte få allt det som den som har ett arbete kan skaffa sig. Då är det skäligt att man får tandvård så att man har tjugo tänder kvar – men där går gränsen för vad skattebetalarna ska ställa upp med, säger Thomas Nilsonne, moderat och ordförande för socialnämnden i Täby till DN.

  Täby är en av landets rikaste kommuner. Många innevånare har fått stora skattesänkningar när fastighetsskatten ”avskaffades”. Exempelvis har Fredrik Reinfeldts egen fastighetsskatt minskat med drygt 30 000 kronor per år. Kommunen borde ha råd.

  Men det kanske är ett bra exempel på moderaternas människosyn.

  Uppdatering: Täby dömdes i kammarrätten att ha brutit mot lagen när man reade ut Tibble gymnasium till ett privat företag. De pengarna skulle antagligen kunnat rädda åtskilliga tänder. Pengarna verkar alltså inte spela någon roll, bara ideologin.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.