Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Energimyndigheten testar dammsugare
  • Allmänt, Test & analys 19.08.2007

    Energimyndigheten har testat dammsugare, både centraldammsugare och konventionella.

    Dammsugarna har blivit energisnålare och testresultat från Energimyndighetens Testlab visar att det går att effektivisera utan att behöva ge avkall på bra dammupptagning. I testet ingår 18 centraldammsugare och sex konventionella dammsugare, skriver myndigheten.

    Dammsugarna har blivit energisnålare och testresultat från Energimyndighetens Testlab visar att det går att effektivisera utan att behöva ge avkall på bra dammupptagning. I testet ingår 18 centraldammsugare och sex konventionella dammsugare, de senare dock bara av märken Bosch och Siemens.

    Nästa alla hushåll har dammsugare som används en eller flera gånger i veckan och därmed blir den sammanlagda energiförbrukningen intressant. Om man föredrar en dammsugare eller en centraldammsugare beror på behoven och är ibland en fråga om pris. Ur energisynpunkt och dammupptagning är båda varianterna jämförbara.

    Centraldammsugare är främst avsedda för att byggas in i villor, men det finns en modell i testet utan rörsystem som även kan användas i lägenheter. Testet av centraldammsugare är nästan marknadstäckande, skriver Energimyndigheten på sin webbplats.

    Som vanligt vill inte Energimyndigheten utse några testvinnare, du får själv jämföra resultaten på deras webbplats. GP har dock, i vanlig ordning, gjort en sammanställning av resultaten.
    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:19

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.