Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler signaler om höjda matpriser i höst
  • Det kan bli stora matprishöjningar under hösten, framgår av en TT-artikel som bland annat publicerats i DN. Aktörerna på det slagfält där priserna sätts – livsmedelsindustrin mot dagligvaruhandeln – talar nu alla om dyrare mat och dryck, enligt artikeln.

    Det är framför allt två exempel som framhålls. Spannmålspriserna på råvarubörserna har ökat drastiskt och mejeriernas priser till mjölkbönderna har gått upp under året.

    – Livsmedelspriserna är en faktor som under flera år verkat återhållande på inflationstakten. Nu har de gradvis vänt runt, och ger ett uppåtriktat tryck på inflationen i stället, säger Åke Gustafsson, ekonom på Swedbank, till TT.

    Han räknar med att livsmedelspriserna ökar med tre procent i årstakt till mitten av 2008 för att därefter avta något. Men vissa priser på basvaror, som mjöl, kan öka upp till 30 procent, enligt TT.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 13:42

  • 2 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.