Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bind inte boräntan!
  • Bostadsräntorna är på rekordlåga nivåer just nu och det kan vara frestande att binda lånen. Men det gäller att se upp. Notan för tryggheten kan bli dyr och de flesta av de bedömare DN Ekonomi talat med rekommenderar rörliga lån i första hand.

    – Har man ekonomiska marginaler och kan ta de svängningar som kommer så tycker jag att man till största delen kan ligga rörligt. Det kommer troligen att vara det billigaste alternativet, säger Elisabeth Hedmark, privatekonom på Länsförsäkringar.

    På bostadsfinansieringsbolaget SBAB har man samma syn.

    – Med låga rörliga räntor som förmodligen blir lite lägre och kommer att vara låga under ganska lång tid väger det över för rörlig boränta, konstaterar Tomas Pousette, chefsekonom på SBAB.

    Deras prognoser pekar på stora skillnader mellan de två valen framöver, skriver DN.

    Jag har aldrig haft bunden ränta. Visserligen är min bostad lågt belånad, så en räntehöjning är ingen katastrof. Under ett kvartal i samband med krisen i början av 90-talet, när Riksbanken höjde räntan till 500 procent, fick jag betala 16 procent ränta på mitt bolån. Men i stort sett all övrig tid har det lönat sig att ha rörliga bolån.

    Uppdatering: Även SvD har en artikel där expertisen rekommenderar att inte binda räntan, trots lågt ränteläge.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 10:00

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.