Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Allt fler hamnar hos fogden
  • Ansökningarna till Kronofogden om obetalda skulder ökade med 38 procent i mars, jämfört med samma månad förra året. Men ännu mer alarmerande, enligt Kronofogden, är att de som gått steget längre och för första gången fått en betalningsanmärkning var 20 procent fler under första kvartalet, läser jag i SvD. Även TT refererar SvD:s artikel.

    Än så länge har vi det värsta framför oss, enligt alla prognoser om den svenska arbetsmarknaden och konjunkturen. Men de sämre tiderna märks redan tydligt hos Kronofogden. Allt fler hamnar i skuld. Ansökningarna om obetalda skulder, så kallade betalningsförelägganden, mot privatpersoner och företag ökade med 28 procent i första kvartalet och med 38 procent i mars, jämfört med samma perioder året innan, skriver tidningen.

    Huvudanledningen till detta är naturligtvis lågkonjunkturen. Men en bidragande orsak är också regeringens så kallade arbetslinje, som ska piska folk att arbeta mer. Försämrad a-kassa, som drivit fram en massflykt från kassorna, och orimliga sjukskrivningsregler hjälper knappast de svaga i samhället.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:17

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.