Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Långa köer till skuldrådgivning
  • Privatekonomi 22.04.2009

    I 100 av landets kommuner tvingas människor med ekonomiska problem vänta i en månad eller mer på hjälp från en budget- och skuldrådgivare. Oacceptabelt, menar Konsumentverket och efterlyser ökade resurser. Det skriver verket i ett pressmeddelande.

    Enligt skuldsaneringslagen måste varje kommun ha budget- och skuldrådgivning för sina invånare. Men en undersökning som Konsumentverket gjort för andra året i rad visar att många kommuner inte når upp till detta i tillräcklig omfattning.

    Till att börja med saknas budget- och skuldrådgivning helt i tio kommuner, dubbelt så många som vid förra årets mätning, trots att det är en lagstadgad verksamhet.

    När det gäller väntetiden för att få träffa en budget- och skuldrådgivare varierar det kraftigt mellan kommunerna med allt ifrån en vecka till upp till två år. Mer än en tredjedel, det vill säga 100 kommuner av de 280 kommuner som har budget- och skuldrådgivning har en väntetid på en månad eller mer.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:36

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.