Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rostskyddsgarantier med många luckor
  • Bil & andra fordon 14.05.2009

    Biltillverkarnas rostskyddsgarantier kan i många fall se mycket generösa ut. Men i praktiken täcker garantierna i stort sett ingenting, berättar DN:s Alltommotor.

    Enligt Motormännen är bilföretagens rostskyddsgarantier knappt värda pappret de är skrivna på. Tillverkarna friskriver sig från de vanligaste rostskadorna i villkoren – och de skador som täcks av garantin är så osannolika att de nästan aldrig uppkommer.

    – I många fall gäller inte rostskyddsgarantin, säger Roffe Lööw, tekniker på Motormännen. Den täcker inifrån kommande rost på själva plåten, och den ska vara genomgående. Men den täcker inte den rosten som uppkommit på grund av felkonstruerade spaltsvetsar.

    Enligt Roffe Lööw är många inte medvetna om hur begränsade rostskyddsgarantierna är.

    – Vi tycker att det är fel att marknadsföra bilar med 12 års rostskyddsgaranti, och vi har bett konsumentverket att se över det här. Men det händer ingenting. Rosten är ett gissel för oss svenskar, säger han till DN.

    Själv gick jag och inbillade mig att garantin innebar att tillverkarna garanterade mot rost, och tog hand om eventuella problem. Även förhållandevis nya bilar rostar. Det här är verkligen ett fall för Konsumentverkets jurister.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:33

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.