Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Pensionerna på plus om fem år
 • Pension, Regeringen 17.05.2009

  Mer än en miljon svenska pensionärer får sänkt pension de närmaste åren. Först 2015 får de in lika många kronor på kontot som i år. Och det kommer att dröja ännu längre innan pensionspengarna räcker till lika mycket som nu, läser jag i DN.

  När det stod klart att pensionerna skulle sänkas kraftigt valåret 2010 försökte regeringen hitta ett sätt att mildra sänkningen. Sänkningen beror på att bromsen, den automatiska balanseringen, i pensionssystemet slår till.

  I slutet av april enades regeringspartierna och socialdemokraterna i Pensionsgruppen om ett förslag.

  I korthet går förslaget ut på att pensionerna sänks mindre 2010 men också att de höjs mindre framöver, när AP-fonderna väntas ha tagit igen en del av pengarna de förlorade i börsraset.

  Pensionärernas inkomstutveckling blir alltså jämnare än med dagens regler men förslaget hindrar inte att pensionerna sänks.

  Pensionsgruppens förslag kommer högst sannolikt att röstas igenom i riksdagen, skriver tidningen.

  Ett sätt att förbättra pensionärernas situation vore att ge dem del av det så kallade jobbavdraget. Pension är ju inte något annat än uppskjuten lön. Regeringen har heller inte något behov av den ilska som finns bland pensionärerna. Därför törs jag förutspå att något kommer att hända innan nästa val.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:34

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.