Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hushållsnära tjänster – bra för vem?
  • Privatekonomi, Skatter 18.05.2009

    I Stockholms län ligger kommunerna Danderyd, Lidingö och Täby i topp när det gäller andelen invånare som vill dra av för hushållsnära tjänster. I Botkyrka, Norrtälje och Södertälje är det minst andel som ansökt om avdraget, läser jag i DN.

    Av de siffrorna kan man dra slutsatsen att det, föga överraskande, är människor med högre inkomst som i större utsträckning utnyttjar möjligheten till avdrag för hushållsnära tjänster.

    Trots att det är dubbelt så många svenskar som ansökt om avdrag 2008, jämfört med 2007 så är det fortfarande ganska få som utnyttjar möjligheten. I riket är det sammanlagt 99.000 personer eller 1,1 procent av befolkningen och i Stockholms län 1,5 procent, det vill säga en något större andel.

    Men inom Stockholms län är skillnaderna stora.

    I Danderyd där medelårsinkomsten för 2007 låg på 440.000 kronor är det 5,2 procent av kommuninvånarna som ansökt hos Skatteverket om avdrag för 2008. Det motsvarar den största andelen i stockholmskommunerna. I Botkyrka kommun däremot är det endast 0,5 procent som gjort detsamma. Där ligger medelårsinkomsten på hälften: 217.000 kronor, skriver DN.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:18

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.