Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elpriset fortsätter nedåt
  • Elmarknad 18.05.2009

    Det rörliga elpriset fortsätter att falla. I april sjönk priset till 37,5 öre per kilowattimme. Det var sjunde månaden i rad som det rörliga priset föll, hör jag på Ekot.

    Hur priset utvecklas framöver hänger mycket på vädret, säger Sigge Eriksson, ansvarig för privatmarknadsförsäljningen på Vattenfall.

    – Kan vi få en torr sommar kan priset gå upp. Får vi en normal nederbördssituation så sjunker det rörliga priset som regel, säger Sigge Eriksson.

    I sommar kommer det att vara ovanligt stilla hos många av de stora svenska industriföretagen. När industrin använder mindre el så blir elen billigare. Blir det en sommar med normalväder så kan alltså det rörliga priset falla ytterligare. I april så var spotpriset på handelsplatsen för el, Nordpol, 37,5 öre per kilowattimme.

    De bundna elpriserna har stigit den senaste tiden för optimismen i världsekonomin har ökat. Olje- och kolpriserna har stigit liksom många av världens börser. Det har gjort att terminspriserna som styr de bundna elpriserna har gått upp, rapporterar Ekot.

    Uppdatering: Även TT har en artikel om de sjunkande elpriserna.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:41

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.