Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hyrbilarna du inte vill ha
  • Så här i semestertider åker många utomlands, och hyr bil på plats. Men det gäller att se upp, läser jag på DN:s Alltommotor Enligt en ny undersökning har många hyrbilar så stora brister att de är livsfarliga.

    Trasiga säkerhetsbälten, blankslitna däck, startsvårigheter, trasiga lyktor. Det här är bara några exempel på brister hos bilarna som hyrs ut på några av våra populäraste semesterorter. Motormännen har tillsammans med sin systerorganisation Adac granskat hyrbilarna på 11 av de vanligaste semestermålen runt Medelhavet. 60 bilar har undersökts i Spanien, Malta, Portugal, Turkiet, Italien, Kroatien och Grekland.

    Enligt testet behöver inte en väletablerad uthyrare vara en garanti för att bilen är i gott skick. Hertz, som får toppbetyg i Kroatien får istället bottenbetyg på Kanarieöarna, enligt Alltommotor.

    På Motormännens webbplats finns tips som gäller hyrbilar.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 7:22

  • En Kommentar

    • Tonttu skriver:

      Det där gäller inte bara hyrbilar, utan det mesta som går att ”hyra”. Jag har bott på hotell där kackerlackor hoppat omkring, vattenkranar läckt och det mesta inte funkat – och det HAR då varit välkända varumärken. Hyrde en downhillcykel en gång där bromsarna tog så dåligt att jag var tvungen att lämna in den, och en snowboard som var så repad att den hade noll i glid – de också ifrån välkända uthyrare. Lärdom. Kolla ALLT du hyr!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.