Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya telefonbedrägerier mot Swedbankkunder
  • Nu varnar Swedbank igen för bedragare som ringer till kunder i banken, rapporterar SvD. De presenterar sig som företrädare för banken och försöker komma över kundernas inloggningskoder.

    Upplägget liknar de försök jag tidigare berättat om. Men jag är fortfarande förvånad över att banker som Swedbank och Handelsbanken tillåter sådana osäkra inlöggningssätt som skrapkoder eller certifikat.

    Uppdatering: Nu går TT ut med en artikel som berättar om Swedbanks varning. Dessutom berättar artikeln om ett Borås-par som bedragarna lyckats lura. De har blivit av med mer än 100 000 kronor. Artikeln publiceras i flera tidningar.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:05

  • 3 Kommentarer

    • Annelie skriver:

      Vilka puckon detta par, lämnar man ut sådan information via telefon får man skylla sig själv.

    • Martha skriver:

      Vad jag vet så har inte Swedbank skrapkoder. Sedan flera år har man säkerhetsdosa med ny kod vid varje inloggningstillfälle.

      Jag tycker bankerna ska informera alla kontoinnehavare ordentligt. Det räcker inte med att varna i media. Ett personligt brev kanske…

    • Bo skriver:

      Nej, de har varken skrapkoder eller cert. F.ö hade ett cert faktiskt undvikit just denna händelse.

      Vad jag vet så har det funnits varningar om att inte lämna ut uppgifter när man loggat in i banken. Självklart kan man tycka men uppenbartligen verkar inte så vara fallet för alla.

      De får helt klart skylla sig själva, låt det bli en dyr läxa, som de garanterat inte kommer göra om.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.