Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tidningar vill ta betalt för sin nätupplaga
 • Internet, Media 23.05.2009

  Många tidningar ligger i startgroparna för att ta betalt för sina nyhetssajter. I Danmark, Storbritannien och USA har stora tidningskoncerner långtgående planer, läser jag i Sydsvenskan.

  Berlingske Tidende och Jyllandsposten har båda aviserat att det snart är slut med att ge bort nyheter och annan information på sina nättidningar.

  – Vi ska utveckla produkter på nätet som vi i framtiden också kan ta betalt för, meddelade Berlingske Tidende.

  Bara inom några månader förväntas tidningen besluta vilket innehåll det handlar om. Klart är att det inte är fråga om dagsnyheter. Åtminstone inte till att börja med, skriver Sydsvenskan.

  Big mistake, tror jag. Jag har tidigare bloggat om hur N.Y. Times, en av världens största tidningar, slutade ta betalt för sin nätupplaga och ökade antalet läsare med 64 procent. Många läsare ger också ökade annonsintäkter. Men i dagens läge minskar antalet annonser i tidningarna, vilket kanske oroar de räknenissar som inte kan se längre än till nästa kvartalsbokslut.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:45

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.