Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många pensionärer missar bostadsbidraget
 • Privatekonomi 31.08.2007

  Många pensionärer som har rätt till bostadsbidrag har ändå inget. Många missförstånd och en krånglig blankett som bara finns på svenska är en del av förklaringen. En enkät från försäkringskassan visar att var tredje äldre person som bor i villa felaktigt tror att den inte kan få bostadstillägg.

  Det som avgör om någon har rätt till bidraget är hur mycket pensionären har kvar av inkomsterna efter att bostadskostnaderna dragits bort.

  Exempelvis kan en ålders- eller förtidspensionär som har 130.000 kronor i inkomst före skatt eller mindre kan vara berättigad till bostadstillägg. Det gäller om bostaden kostar 4.000 kronor i månaden, skriver DN i en artikel om problemet. Det spelar ingen roll om pensionären bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt.

  Den som kan ha rätt till bidraget bör alltså ta kontakt med Försäkringskassan. Gissa inte – fråga! Det finns ingen anledning att skänka bort pengar du har rätt till!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:22

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.