Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Köttfärsfusket – Rättegången inledd
 • Rättegången har inletts mot de två anställda på Ica Maxi som anklagas för att ha sålt ompaketerad köttfärs. Båda nekar till brott. Livsmedelsverket tycker att företaget även borde ha åtalats för bedrägeri, berättar både DN och SvD.

  Ett och ett halvt år efter avslöjandet har tre förundersökningar lagts ned, skriver SvD. Och i rättegången som inleds idag mot butiken i Nacka finns bedrägeri inte med bland åtalspunkterna.

  – Jag anser att det kan ses som ett grovt brott, ett bedrägeri. Man har gjort sig vinning på något som inte motsvarar det som förespeglas, säger Göran Anér, chefsjurist på Livsmedelsverket.

  Två anställda – en 35-årig försäljningschef och en 27-årig avdelningschef – är åtalade för felmärkning av köttfärs, ett brott mot livsmedelslagen. Deras arbetsgivare, företaget Nacka Stormarknad AB, krävs på 350000 kronor i böter.

  De åtalade nekar till anklagelserna och advokat Per E Samuelsson, som försvarar företaget, menar att målet handlar om bagateller.

  -Vi har gjort egna undersökningar som visar att det inte var något fel på köttet och att det egentligen inte passerat sista förbrukningsdag. Jag tror att rättegången kommer att visa att det så kallade scoopet som Uppdrag granskning gjorde har varit kraftigt överdrivet, säger han till SvD.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:15

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.