Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tjuvarna kollar dig på Blocket
 • Internet, Säkerhet 26.05.2009

  Lägg inte ut dina personuppgifter om du ska sälja något värdefullt på nätet. Blocket och andra säljsajter för privatpersoner är en guldgruva för oärliga personer, där kan de hitta mängder av uppgifter om stödbegärligt gods, varnar SvD:s E24 och Metro berättar om ett fall.

  De sker allt fler stölder av saker som annonseras på Blocket och andra säljsajter för privatpersoner. Lägg inte upp ditt telefonnummer i annonsen eller en karta så att tjuvarna får veta var du bor.

  Hur ska man då gå tillväga om man har något man vill sälja via en annonsplats? Du kan skydda dig från stölder genom att inte lägga ut sökbara uppgifter i annonsen som namn och telefonnummer. Ska du sälja en bil eller motorcykel så ta bort registreringsnumret, så det inte syns på bilderna.

  Har du kommit så långt att du har en spekulant som vill provköra din bil så följ alltid med, låt ingen för dig okänd person köra iväg ensam på en provtur. Om någon ska provköra en motorcykel eller moped ska du ta något i pant som legitimation, körkort eller eventuella bilnycklar etcetera, skriver E24.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:50

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.