Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Upp och ner för H&M:s etik
  • Nyligen hamnade H&M i topp när Råd&Rön och andra europeiska konsumenttidskrifter granskade klädkedjornas etik och miljöarbete. Men nu anklagas återigen H&M för att utnyttja arbetskraft i Indien. Det sägs en TT-artikel som publiceras bland annat i DN och SvD.

    I en av fabrikerna som H&M använder sig av kollapsar 15 personer om dagen av den pressade arbetstakten, enligt en undersökning av The Guardian.

    På Gokaldas Export, Indiens största klädexportör som förser bland andra H&M med färdigsydda kläder, tjänar en arbetare 16 kronor per niotimmars arbetsdag. Tempot har pressats upp högt, skriver TT.

    För klädkedjorna handlar det om att vårda sitt varumärke, vilket H&M tycks ha insett. Andra kedjor verkar inte bry sig, enligt konsumenttidningarnas undersökning. Jag tror att många kedjor anstränger sig för att få kläderna producerade på ett schysst sätt. Å andra sidan vill vi ha så billiga kläder som möjligt, vilket gör att de produceras i länder där etik och miljö inte står särskilt högt i kurs.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.