Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Män e-handlar mest
  • E-handel, Internet 09.06.2009

    Männen handlar på nätet medan kvinnorna söker information om miljö- och rättvisemärkning. Det visar en undersökning som Konsumentverket låtit göra, berättar verket i ett pressmeddelande. GP sammanfattar undersökningen i en artikel.

    Kort sagt så handlar männen medan kvinnor hämtar information, sammanfattar GP.

    Av de som e-handlar varje månad eller oftare är sex av tio män. Det är också oftast män som letar efter fakta om varor och tjänster på nätet. Det enda område där kvinnor är överrepresenterade är när det gäller att leta information om produktinnehåll och miljö- och rättvisemärkningar.

    Det är Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs universitet som på uppdrag av Konsumentverket frågat 1 500 personer om deras erfarenheter och attityder till e-handel.

    Vad köper man då via nätet? Ja, oftast handlar det om biljetter, både till bio och konserter. Därefter kommer böcker, tidningar, prenumerationer och resor. Den fjärde största kategorin är att boka hotellnätter och övernattningar följt av hemelektronik, kläder, skor och accessoarer.

    Och det som de flesta tycker är bäst med e-handel är tillgänglighet, närhet och öppettider, samt snabba och smidiga leveranser, skriver GP.

    Andra bloggar om:

    Skrivet av av Carl @ 6:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.