Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bättre rik och frisk än fattig och sjuk
  • Var tredje som söker hjälp hos landets budget- och skuldrådgivare har sjukförsäkring som enda inkomst. Många av dem har svårt att ens betala sina sjukvårdsskulder, än mindre sina andra skulder, berättar konsumentverket i ett pressmeddelande.

    Det är de sjuka som blir dubbelt drabbade när pengarna inte räcker till. Av samtliga hjälpsökande 2006 hade 27,2 procent inkomst i form av sjukförsäkring, 2008 hade gruppen med inkomst i form av sjukförsäkring stigit till 33,7 procent. Det visar Konsumentverkets sammanställning av kommunernas ärenden hos budget- och skuldrådgivare.

    Samtidigt får allt fler svårt att betala för sjukvård, samt även för tandvård och medicin. Av samtliga hjälpsökande under 2008 hade var fjärde sjukvårdsskulder och var tionde skulder på grund av tandvård och medicin, skriver KoV.

    Att en sjukskriven ska leva på svältkost är en medveten strategi från alliansens sida, jobblinjen. Men vi ser gång på gång att det slår mot samhällets svaga.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:40

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.