Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Barn – en stor investering
  • Räkna med att ett barn kostar drygt 1 miljon kronor från födseln fram till 19-årsdagen. Två barn kostar nästan det dubbla, drygt 1,8 miljoner kronor. Då har hänsyn tagits till att barnbidragen täcker en del av utgifterna. Det visar en uträkning som Institutet för Privatekonomi, på Swedbank, har gjort. Siffrorna redovisas av SvD:s E24 och TT.

    Beräkningarna utgår från barn med normala behov och exempelvis boendet är beräknat utifrån en hyreslägenhet och vad ett extra rum kostar.

    Förutom boendet är det nödvändiga saker som mat, kläder, hygien, hälsovård och förbrukningsvaror som står för en stor del av kostnaden.

    Barnets första levnadsår uppskattas kosta 78 000 kronor. Därefter ligger kostnaden på 50-55 000 kronor om året. När barnen kommer upp i tonåren blir kostnaderna högre. Framför allt är det utgiften för mat som stiger, men också utgifterna för kläder, hälsovård, fritidsaktiviteter och månadspeng.

    Genom att vara lite smart kan man spara in en del pengar. Ärva kläder och leksaker av syskon, kusiner och kompisar, plus att köpa begagnat, är det ju många som gör, skriver E24.

    Frågan är om man inte borde förvara ungarna i bankfack.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 5:55

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.