Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dålig kontroll av livsmedelsföretag
 • Kommunerna är dåliga på att kontrollera livsmedelsföretag som ligger i den högsta riskklassen, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. Enligt rapporteringen för 2008 fick 15 procent av dessa inget kontrollbesök alls.

  – Vi är starkt kritiska. Konsumenterna ska ha tillgång till säkra livsmedel och verksamheter som ligger i den högsta riskklassen måste därför få minst ett årligt kontrollbesök, säger Peter Brådenmark, chef för Livsmedelsverkets tillsynsavdelning.

  Kommunernas rapportering visar också att många kommuner fortfarande behöver fler inspektörer, skriver verket.

  Jag har ofta undrat varför den här kontrollen ligger på kommunernas bord. Eftersom den syns inte direkt för kommuninnevånarna, i motsats till skola och omsorg, kan kommunerna frestas till besparingar. Dessutom säljer livsmedelsföretagen ofta inte bara i den egna kommunen. Det här är en nationell angelägenhet!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.