Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Löjliga EU-regler slopas
 • EU, Kvalitet 02.07.2009

  Nu är det fritt fram för krokiga gurkor och knöliga morötter. EU:s löjliga regler om form och storlek på flera sorters frukt och grönsaker har slopats, berättar flera tidningar, däribland Sydsvenskan och SvD.

  EU:s regler om krokiga gurkor har hånats och blivit något av en symbol för tungrodd byråkrati. Men reglerna har egentligen inte inneburit ett förbud mot frukt och grönsaker som inte uppfyller normen, utan inneburit att produkterna delats in i fyra kvalitetsklasser – där väldigt böjda gurkor inte godkänts i någon av klasserna. Normerna behålls dock för tio sorters frukt och grönsaker, däribland äpplen, jordgubbar och tomater, skriver SvDr.

  Det vore betydligt angelägnare om EU införde andra kvalitetsregler. Häromdagen åt jag en tomat som inte smakade annat än vatten. En gemensam marknad kanske låter bra, men den funkar inte. Vissa matvaror, till exempel frukt och grönsaker, kan inte transporteras över hela EU utan att smaken blir lidande. Men det skiter EU i, alla ska behandlas lika. Det är en av anledningarna till att jag är EU-skeptiker.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 5:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.