Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Vi klagar mer på bankerna
  • Bankkunderna klagar allt mer. Första halvåret i år kunde Allmänna reklamationsnämnden (ARN) notera en kraftig ökning av antalet klagomål på banker, berättar TT.

    355 anmälningar som gällde bank- och finansområdet kom in till ARN under det första halvåret, skriver Dagens Industri. Det är en ökning med 91 procent jämfört med samma period förra året. Allra flest missnöjda kunder har Acta Kapitalförvaltning, men av storbankerna är det Swedbank som har väckt mest missnöje. De flesta klagar på kontokort, rådgivning och räntefrågor, skriver TT.

    Frågan är om inte klagomålen kommer att öka, speciellt för de banker som deltagit mest i lånekarusellen i Baltikum. Det kommer vi vanliga kunder att få betala, varnar flera bedömare.

    Nu måste Swedbank snabbt hitta nya intäkter för att täcka upp för sitt kostsamma Baltikumäventyr. Vd Michael Wolf talar öppet om att Swedbank måste öka sina egna marginaler på utlåningen i Sverige, vilket i klartext betyder högre lånekostnader för Swedbanks svenska kunder, skriver Sydsvenskan i en krönika.

    Villkoren för vanliga kunder kommer att bli sämre. Är du lånekund i Swedbank eller SEB kanske du ska fundera på att byta bank.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:58

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.