Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bra svampår säger expert
  • Allmänt 19.07.2009

    Vi kan vänta oss ett bra svampår. Mycket regn och värme är idealiskt för svamparna, enligt svampkonsulent Marie Jadner som SR Jönköping talat med.

    Än så länge så är det inte jättegott om svamp men sommarkantarellerna har börjat växa till sig. Även andra svampar som soppar och kremlor har börjat komma. Marie Jadner tror att det blir ett riktigt bra svampår i år.

    – Ja, det har både varit varmt och det har kommit mycket regn. Så jag tror vi kommer få en fantastiskt bra svampsäsong med det här vädret som är just nu, säger hon. Men hon varnar också.

    – Det som är mitt allra viktigaste råd det är: Chansa inte, plocka ingen svamp som du känner dig osäker på. Det är otroligt viktigt. Lär av någon kompis som kan mycket svamp, anmäl dig till en svampkurs, men chansa aldrig för det kan bli jättetråkiga konsekvenser om du äter fel svamp, säger Marie Jadner till SR Jönköping.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 9:16

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.