Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Swedbanks skamliga agerande
  • När storbankerna kör i diket tycker de att vi skattebetalare ska hålla dem under armarna så att de inte trillar omkull. Ett gott exempel är Swedbank, som i sin baltiska lånekarusell dragit på sig stora kreditförluster. Ändå tycker de att det är vi vanliga kunder som ska betala för kalaset.

    Vd Michael Wolf talar öppet om att Swedbank måste öka sina egna marginaler på utlåningen i Sverige, vilket i klartext betyder högre lånekostnader för Swedbanks svenska kunder, skriver Sydsvenskan i en krönika.

    I en annan krönika kritiserar SvD:s E24 tilltaget.

    Att banken nu går ut och pratar om behovet och inte minst möjligheterna att öka sina egna marginaler på utlåningen i Sverige är i ju i det perspektivet inte så lite stötande. Det blir ett paradexempel på när staten tar på sig risken om det går snett, och tar symboliskt betalt, medan aktieägarna får full pott om det går bra, vilket för övrigt tycks vara den känsla som marknaden luktat sig till denna dag, skriver E24.

    Det finns ett bra ord för bankens agerande – osmakligt. De flesta av bankens kunder är skattebetalare. Om jag vore kund i Swedbank skulle jag byta bank – fort som fan.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:40

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.