Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kyla – dåligt för digitalkameran
 • Att digitalkameror inte klarar kyla är ett generellt problem, och ingen nyhet. Set är LCD-skärmen, och batterierna, som fungerar sämre när dt blir kallt. Samma problem drabbar ibland mobiltelefoner.

  Nu har ARN, Allmänna reklamationsnämnden avgjort ett ärende som berör problemet, läser jag i GP.

  En man i Värmland köpte i vintras en kamera för drygt två tusenlappar från nätbutiken Dustin. Efter en tid upptäckte köparen att den inte fungerade när temperaturen kröp under nollstrecket.

  Kunden ville häva köpet, men butiken sa nej med hänvisning till att den lagstadgade ångerperioden på två veckor hade löpt ut och att problemet var generellt.

  ARN gav kunden rätt. ”Att en kamera som säljs i Sverige, där utomhustemperaturen under stora delar av året kan förväntas ligga under noll grader, inte fungerar vid så låga temperaturer är en sådan egenskap som köparen måste kunna räkna med att bli upplyst om före köpet”, fastslog nämnden.

  Butiken uppmanades att häva köpet och ge kunden pengarna tillbaka, enligt GP.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:24

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.