Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stärkt krona kan ge billigare mat
 • De senaste veckornas kronlyft är goda nyheter för svenska charterresenärer i euro- och dollarländer. Står sig kronförstärkningen faller matpriserna i höst, skriver TT.

  – Förklaringen är ökad optimism om att raset för världsekonomin nu verkar vara på väg att bromsas upp på allvar. Det har vi också sett på börsen som gått riktigt bra den senaste tiden, säger Torbjörn Isaksson, analytiker på Nordea.

  Livsmedelspriserna var i juni enligt Statistiska centralbyrån (SCB) 2,9 procent högre än i juni förra året. Men kronförstärkningen innebär att förutsättningarna för lägre livsmedelspriser ökat rejält och det gäller främst priserna på frukt och grönt, choklad och kaffe.

  – Men vi kan nog hoppas på en bred nedgång för matpriserna om kronförstärkningen håller i sig, för det ser dessutom ut att bli ett gott skördeår i Europa, säger Tomas Svaton, som är vd för branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel, till TT.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 5:55

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.