Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Detaljhandeln ökade i juni
 • Detaljhandelns omsättning ökade i juni med 5,4 procent jämfört med samma månad i fjol, mätt i löpande priser, berättar TT. Jag vet inte om det kan tas som någon vändning i konjunkturen, eller om ökningen beror på andra faktorer. Vissa bedömare tror till exempel att ROT-avdrag och minskat utlandsresande står för en stor del av ökningen.

  Den mest oväntade ökningen står sällanköpshandeln, järn- bygg- möbel- och färghandeln, för. Den ökade med 5,6 procent i löpande priser, skriver GP.

  Även för sko- och klädhandeln har juni månad varit positiv. I löpande priser gick klädhandeln upp 7,8 procent och skohandeln 7,4 procent.

  – Fortfarande har många jobb, många har mer pengar att spendera i år jämfört med förra året tack vare skattesänkningar. Vi stannar också hemma i Sverige under semestern i större utsträckning och konsumerar här. Sedan har vi ROT-avdraget som gör att fler investerar och renoverar sina hem, säger Nora Prochazka från HUI till Ekot.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:15

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.