Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Licensjakten går för långt!
 • Allmänt 27.08.2009

  Det verkar som om Radiotjänsts jakt på licensskolkare ibland går för långt. Det är GP som har två artiklar om detta.

  Det ena fallet gäller ett sambopar i Mölndal som blivit så uppretade att de JO-anmält Radiotjänst. Kvinnan har betalat hushållets tv-avgift i alla år, skriver GP. Men det hindrade inte Radiotjänst från att i maj förra året skicka brev till mannen med den insinuanta inledningen: 9 av 10 gör rätt för sig. Gör du?

  Några veckor senare ringde Radiotjänst till kvinnan. Mannen övertog då luren och bad Radiotjänst att inte ringa igen. Men Radiotjänst ringde igen och krävde att få veta kvinnans personnummer. Annars hotade Radiotjänst med fortsätta ringa.

  Mannen anmälde Radiotjänst till Justitieombudsmannen, JO, både för brevet och för samtalet.

  Radiotjänst brev stämmer inte, enligt JO, överens med de regler som gäller för uttaget av tv-avgift. Utformningen av skrivelsen borde därför ses över.

  Telefonsamtalet sköttes av ett telemarketingföretag på uppdrag av Radiotjänst. Ett telefonsamtal som i det här fallet, enligt JO, kan uppfattas som integritetskränkande och överdrivet, enligt GP.

  Det andra fallet är närmast skrattretande. Tibor Siroky har två papegojor, berättar GP. De låter högt både när han är hemma och när han är ute. För ett tag sen kom en kontrollant från Radiotjänst, för att kolla om TV-avgiften var betald.

  – Jag hörde inte när han ringde på. Det är inte alls säkert att jag var hemma, berättar Tibor Siroky, efter att ha fått en räkning från Radiotjänst för deras enligt honom påhittade TV-innehav. Kontrollanten hade bockat i en ruta, om att han hade hört en TV genom dörren, enligt GP.

  Visserligen snackar de en hel del goja på tv, men ändå?

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:42

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.