Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dålig lingonskörd
 • Så här års brukar jag köpa några kilo lingon och koka min egen sylt, för vinterns behov. Men i år kommer priserna att vara höga igen, befarar jag efter att ha läst om SLU:s prognos i ATL som i sin tur hänvisar till TT.

  Det är frosten under juni månad som lett till att en mycket stor andel av lingonblommorna inte utvecklats till kart, skriver ATL. I Norrland är situationen värst. Där kommer lingonplockarna bara att kunna räkna med fyra till åtta lingon per kvadratmeter. Detta är klart under hälften av genomsnittet för de senaste fem åren.

  I Götaland är det också ont om lingon, men läget ser ändå bättre ut än bottenåren 2007 och 2008. Bästa lingonskogarna återfinns i år i Svealand. Där är det enligt SLU ”rätt normala mängder”, enligt ATL.

  Å andra sidan kommer en hel del av de färska lingon vi kan köpa från Baltikum, undrar hur tillgången är där?

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:01

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.