Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mjölkpriset upp
 • Nästa vecka höjer vi mjölkpriset med en krona för att rädda mjölkböndernas ekonomi, skriver Milkos ordförande Per Åsling och vd Erik Gumabon på DN debatt.

  I dag får en mjölkbonde 1:20 kr för en liter mjölk när foderkostnaden har dragits av. Detta ska täcka in omkostnaderna för el, bränsle, arbete, underhåll och inköp av maskinutrustning och byggkostnader.

  Prishöjning går oavkortat till Milkos mjölkbönder, skriver de, och kallar höjningen för mjölkhandslaget. Prishöjningen beräknas ge en ökad merbetalning till mjölkbönderna med cirka 8 procent i månaden och har under sommaren accepterats av landets fyra centrala livsmedelskedjor Ica, Coop, Axfood samt Bergendahls.

  Även en överväldigande majoritet av konsumenterna ställer sig bakom mjölkhandslaget. En Sifoundersökning som Milko beställt visar att 9 av 10 svenskar är villiga att betala en krona mer för mjölken om höjningen går oavkortat tillbaka till mjölkbönderna, påstår de i sitt debattinlägg.

  Det kommer i praktiken att innebära att alla andra måste följa efter. Vi kan alltså se fram emot att betala mer för mjölken framöver.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:16

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.