Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » De luriga prisagenterna
  • Internet, Priser 07.09.2009

    Jag har alltid varit skeptisk till prisjämförelsesajter på nätet, så kallade prisagenter. Hittar de verkligen bästa pris, kan de vara köpta?

    I den bästa av världar kravlar de runt bland nätbutikerna, och hittar bästa pris åt dig. Men det verkar vara lite si och så med den saken, berättar PC för alla, som jämfört resultaten. SvD och TT refererar jämförelsen i artiklar.

    PC för Alla har testat de nio största shoppingagenterna, och det är bara två som lyckas hitta de bästa priserna! Testet ger bara godkänt betyg till Pricerunner och Prisjakt.

    Förklaringen är enkel, skriver tidningen. De flesta shoppingagenterna är inte oberoende. Likt dubbelagenter utger de sig för att stå på konsumenterna sida, men i själva verket visar de bara upp sina annonsörers produkter.

    Lägst betyg i testet får Microsofts sajt Ciao och Gula Priserna. Långt ner på listan kommer också Priskoll, Ditt Pris och Datorbutiker.

    Andra bloggar om: , , , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 12:18

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.