Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler jagar lägre elpris
  • Elmarknad, Privatekonomi 11.09.2009

    Allt fler hushåll byter elleverantör eller överger den dyraste formen av elräkning, så kallat tillsvidarepris. Under andra kvartalet bytte 126 000 hushåll elleverantör, vilket är en ökning med 41 procent jämfört med andra kvartalet 2008, enligt siffror från Energimyndigheten.

    Det finns dock all anledning att se över sitt elavtal. Många ligger kvar med så kallat tillsvidarepris, som är den dyraste avtalsformen.

    – Alla som har tillsvidarepris betalar mer än vad de skulle göra, oavsett om de väljer ett rörligt pris eller avtalar om en bindningstid. De flesta som har tillsvidarepris är nog lägenhetsinnehavare som inte har så hög elförbrukning, säger energirådgivaren Magnus Askaner till TT.

    – Men även de kan minska sina elkostnader med en eller annan hundring. En villaägare med elvärme bränner i onödan upp flera tusen kronor om året om han inte ser om sitt hus och väljer bort tillsvidarepriset, säger han till TT.

    Och elpriserna fortsätter att sjunka. Det innebär att rörligt elpris är attraktivt just nu. Först när industrin börjar varva upp väntas priserna stiga.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:05

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.