Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nålpengar till pensionärerna också
  • Nu ska regeringen sänka pensionärernas skatter. Alliansregeringen slår på stora trumman på DN debatt. Förslaget innebär att en pensionär med full garantipension får en skattesänkning med mellan cirka 1 000 och 1 200 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

    Enligt SvD får förslaget inte oväntat kritik från Pensionärernas riksorganisation, PRO, för att vara helt otillräckligt:

    – Detta ska ses i ljuset av att pensionerna sjunker från den 1 januari, och det är betydligt mer än vad denna skattesänkningen ger. Det beror på att den så kallade bromsen slog till i krisen. Även om denna justering görs får pensionärerna ändå sänkt köpkraft, förklarar ordförande Curt Persson till SvD.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:22

  • En Kommentar

    • björn carneholm skriver:

      Tror inte det hjälper att protester skrivs på kommentarer eller i bloggar. Det är först när folket går ut på gatan och visar upp sig i demonstrationer som det SYNS i media. Dvs i papperstidningar och i TV.
      Alltså: UT PÅ TORG OCH GATOR och DEMONSTRERA!!! Ni, el vi från 30-40 talet som gick ut och demonsterade för Vietnam, borde nu gå ut och visa vad ni kan. Dagens unga 60-70 -talister har ingen erfarenhet av
      att demonstrera. De är nog för slöa???

      Björn C
      Baggholma, Brändö Ål.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.